Kapaklı ilçesinde 5 bin metrekarelik alanda kurulu olan ve 150 kişinin çalıştığı Armasan Plastik, gıda, kozmetik, otomotiv, züccaciye, medikal, kırtasiye gibi çok sayıda sektör için koruma kapları, çikolata konulan kaplar ve kişisel bakım ürünlerinin kapları gibi ürünlerin imalini gerçekleştiriyor. 

Çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra üretilen pet ambalaj ürünleri, iç pazarın dışında toplam 40 ülkeye ihraç ediliyor.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

Firmanın genel müdürü olan Mustafa Mahmutoğlu, basın mensuplarına yaptıkları ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti.

Pet ambalaj üzerine entegre bir tesise sahip olduklarını söyleyen Mahmutoğlu, "Ham maddeyi granül olarak alıp levha haline getiriyoruz, daha sonra termoform makinelerinde şekilleme yapıyoruz ya da matbaa bölümümüzde kutu haline getiriyoruz." şeklinde konuştu.

İHRACATTA HEDEF YÜZDE 5 BÜYÜME

Mahmutoğlu,  ürettikleri ürünlerin yüzde 45'ini ihraç ettiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz. 40 ülkeye ihracatımız var. Nijerya, Ukrayna, İsrail, ABD, Kanada gibi ülkelere de ihracatımız mevcut. Geçen yıl 7,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl bu rakamı yüzde 15 artırmayı hedefledik. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Aynı zamanda tesisimizi büyütme çalışmalarımız da devam ediyor. 9 bin metrekarelik bir alan daha ekleme yapıyoruz."

Mahmutoğlu, pet ambalaj sektörünü bir adım ileri taşıyacak hamleler ile lider firma olmayı arzuladıklarını belirtti

Ürün çeşitlerinin çok fazla olduğuna değinen Mahmutoğlu, şöyle devam etti:

"Her firmaya farklı farklı ürünler yapıyoruz. Aynı zamanda yarı levha olarak satış gerçekleştiriyoruz. Genelde müşterinin isteği üzerine üretim yapıyoruz. Her müşterinin özel kalıpları mevcut, onlara göre üretim sağlıyoruz. Eğer müşteri siparişinde net değilse kendi tasarımlarımızı yapıp fikir verip birlikte geliştirme de yapıyoruz. ABD'ye ihracatı artırmayı planlıyoruz, bunun haricinde giremediğimiz Polonya, Letonya gibi pazarlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca şirket olarak Çin'e ihracat yapmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Her yıl istihdam sayımızı da artırıyoruz." (AA)