Tekfen Grubu’nun dünyadaki olumsuz gelişmelere paralel olarak 2020 yıl sonu satış gelirleri azaldı. Grubu’n aktif büyüklüğü 13,9 milyar TL olurken özkaynak büyüklüğü ise 5,8 milyar TL olarak kaydedildi.  Satış gelirleri ise bir önceki döneme göre yüzde 20 azaldı ve 11 milyar 729 milyon 779 bin TL oldu. 

18 BİN 444 ÇALIŞANIMIZLA FAALİYETLERİMİZİ DEVAM ETTİRDİK

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, 2020 yılıyla ilgili değerlendirme yaptı. Gigin, "Tekfen için 2020 yılı hızla değişen şartlar ve gelecek öngörüleri doğrultusunda hedef ve önceliklerimizi tekrar gözden geçirdik. İş süreçlerimizi günün şartlarına uyumlu hale getirildik. Ayrıca hızlı adaptasyon sürecimizle birlikte ekonomik beklentilerin önüne geçtiğimiz bir yıl oldu. Olağanüstü hızla ve neredeyse hatasız bir şekilde tüm sabit tesis ve projelerimizde güvenli bir ortam yaratarak 18 bin 444 çalışanımızla faaliyetlerimizin devamlılığını sağladık." dedi.

“2021 YILINDA YENİDEN KARLILIĞI YAKALAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap ise finansal performans ile ilgili değerlendirme yaptı. Oklap, “Salgının yol açtığı küresel ekonomik daralma, yılın ilk yarısında petrol fiyatlarındaki sert düşüş, alt yapı harcamalarına ayrılan bütçelerin daralması ve yeni yatırımların ertelenmesi gibi nedenlerle beklentileri karşılamadı. Bu nedenlerden ötürü Mühendislik ve Taahhüt Grubu'nun amiral gemisi olan Tekfen İnşaat, 2020 yılında yeni iş alma hedeflerinin gerisinde kaldı, ayrıca mevcut projelerinde de salgından kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle gecikme ve kayıplara uğradı. Bunun yanı sıra, şirketin Katar ve Rusya'da bulunan büyük çaplı iki projesinde, işverenlerimizin ek talepleri, salgının etkileri ve küresel ısınma nedeniyle iklim şartlarında beklenmedik aşırılıklar yüksek maliyet artışlarına sebep oldu. Ancak diğer taraftan, tüm dünyada kritik sektör ilan edilen tarım ile yakından ilişkili şirketimiz olan Toros Tarım, yıl içinde yaşanan tüm belirsizlik ve konjonktürel dalgalanmalara rağmen, satış geliri ve net kar artışıyla, taahhüt tarafında yaşadığımız kayıpları büyük ölçüde bertaraf eden, beklentimizin de üzerinde çok başarılı bir yılı geride bıraktı. Tekfen Grup Şirketleri için bugünden 2021 yılı için öngörümüz ise satış gelirlerimiz itibarıyla salgından önceki büyüklüğümüzü ve başlıca faaliyet alanlarımızdaki performansımızla, konsolide bazda yeniden karlılığı yakalamaktır." (AA)