Türk savunma sanayinin önde gelen oyuncularından Katmerciler, imzaladığı farklı ihtiyaçlara uygun zırhlı araçlardan oluşan toplam 39 milyon 450 bin avro değerindeki paket anlaşma ile tek kalemde en büyük ihracatı gerçekleştirecek.

EN BÜYÜK İHRACAT ANLAŞMASI

Bir dost ülke ile imzalanan anlaşmadaki tutar, bugüne kadar firmanın tek kalemde imzaladığı en büyük ihracat anlaşması olma özelliği taşıyor.

Sözleşme dahilinde ihracatı gerçekleştirilecek zırhlılar arasında, şirketin kendi geliştirdiği ve ilk kez 2020'de bir Afrika ülkesine ihraç edilen zırhlı muharebe aracı Hızır ile Hızır’ın sınır güvenliği için özel olarak geliştirilmiş versiyonu olan Ateş de bulunuyor.

Anlaşmayla zırhlı personel taşıyıcı Khan da ilk kez ihraç edilecek ve bir dost ülkenin envanterine girecek.

Anlaşma, tek ürüne dayalı olmayan, farklı zırhlıların yer aldığı bir paket anlaşma özelliği taşıyor.

TESLİMATI 2020'DE TAMAMLANACAK

Dost ülkeye yapılan ihracat kapsamındaki partiler halinde yapılacak teslimatların 2021'de başlayacağı ve 2022 yılında tamamlanacağı bildirildi.

Anlaşmanın, önümüzdeki iki yılda firmanın ihracat gelirlerine önemli katkı sağlaması bekleniyor. 

"SAVUNMA SANAYİMİZE DUYULAN GÜVENİN BİR GÖSTERGESİ"

Söz konusu anlaşma ile ilgili bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, “Her biri kendi kategorisinde yüksek vasıflara sahip savunma sanayii ürünlerimizin ihracatına yönelik çalışmalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye savunma sanayiinin uluslararası ölçekte yükselen itibarının da katkısıyla yaklaşık 40 milyon avroluk bir anlaşmaya imza atmak; gerek ülkemiz gerek sektörümüz gerekse şirketimiz açısından son derece sevindirici ve gurur verici. Anlaşma kapsamında tek ürünün değil farklı segmentlerden zırhlı araçların olması, hem kalitemize hem de Türk savunma sanayiine duyulan güvenin de bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Başarının, Türk zırhlılarının dost ülke envanterlerinde daha güçlü olarak yer almasına imkan vereceği gibi, firmalarının ihracat hamlesini büyütmesine ve ihracat gelirlerini artırmasına da katkıda bulunacağını vurgulayan Katmerci, geçtiğimiz seneyi hedeflerinin üzerinde tamamladıklarını söyledi.

"HAMLELERİMİZ SÜRECEK"

Katmerci, "Halka açık bir şirket olarak yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza güzel haberler vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni anlaşma önümüzdeki iki yılın ihracat hedeflerine önemli katkı sağlayacaktır. Bizler belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yolumuza güvenle devam ediyoruz. Afrika başta olmak üzere, dünyanın farklı noktalarından dost ülkelere yönelik ihracat hamlemiz sürüyor. İyi haberler vermeye devam edeceğimize inanıyoruz."dedi.

Katmerci ayrıca, öncelikli hedeflerinin arasında savunma alanında ihracatlarını büyütmek, toplam gelirlerini ve karlılıklarını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.