Arçelik ile güçlerini birleştiren TCL, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan Çerkezköy OSB'de akıllı telefon üretimine başladı.

Üretime başlayan tesisi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı telefon pazarında global markaların yatırımlarını Türkiye'ye çekmeye başladıklarını, pazarın dünyada ve Türkiye'de gittikçe büyümeye devam ettiğini söyledi.

TCL'nin Arçelik ile bir iş birliğine giriştiğini ve birlikte üretim gerçekleştirdiklerini anlatan Varank, buranın yıllık üretim kapasitesi 450 bin telefon olduğunu ve şu anda SKD sistemiyle üretim gerçekleştirdiğini ama ilerleyen dönemde hem CKD sistemiyle daha fazla parçayı Türkiye’ye getirip burada montajını gerçekleştirecekler hem de 2022 yılında üretim kapasitelerini 1 milyon telefona çıkarma niyetleri olduğunu aktardı.

TCL'nin hem Çin'de hem de global anlamda önemli bir marka olduğunu vurgulayan Varank, özellikle LCD sektöründe ve televizyon pazarında çok güçlü olduklarına dikkat çekti. Türkiye'de de hem televizyon hem de akıllı telefon pazarında kendi üretimleriyle faaliyet göstermeye başladıklarını ifade eden Varank, global markalara ve yerli üreticilere çok çeşitli teşvik ve avantajlar sağladıklarını söyledi.

YIL SONUNA KADAR 4 MODEL ÜRETİLECEK

TCL'nin televizyon ve cep telefonunda dünyanın önemli üreticilerinden olduğunu ifade eden Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu da, kendileriyle öncelikle Türkiye pazarı, bilahare ihracat olmak üzere iş birliği başlattıklarını ve kendi üretim tesislerinde TCL markalı cep telefonu üretimine başladıklarını söyledi.

Arçelik'in katma değeri ve TCL'nin teknik yetkinlikleriyle Türk kullanıcılarla buluşmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını belirten TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca ise,  yıl sonuna kadar 4 cep telefonu modelini Türkiye’de üretmiş olacaklarını ifade etti. (AA)