İSTANBUL (AA) -  TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı  olan Sani Şener, Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın her köşesindeki havalimanı projeleriyle ilgilendiklerini, ihalelere davet aldıklarını söyleyerek, "Karadağ'da özelleştirilmesi planlanan Tivat ve Podgorica Havalimanları ile yakından ilgileniyoruz. Türkiye'de ise bu yıl yapılması planlanan Antalya Havalimanı yenileme ihalesine mevcut ortağımız Fraport ile hazırlanıyoruz."  şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Şener, dalgalı geçen 2018 ve 2019'un ardından, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler neticesinde yeniden dengelenme sürecinin başarıyla tamamlandığını aktardı.

Şener, geçen sene sonu itibarıyla ekonomik göstergelere bakıldığında ekonominin yeniden büyüme sürecine girdiğinin görüldüğüne dikkat çekerek, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikalarında yeniden gevşemeye dönmesinin de Türkiye açısından olumlu etkide bulunduğunu vurguladı.

Geçen sene bankacılık sisteminin zorlu süreçten sağlıklı bir şekilde çıktığını, ihracatta artış yaşandığını, enflasyon ve cari açığın olumlu yönde geliştiğini, faizlerin de düştüğünü dile getiren Şener, tüm bunların gelecek dönemde yatırım ve istihdamda artışı beraberinde getireceğine inandıklarının altını çizdi.

Şener, ticaret savaşı, Brexit ve jeopolitik riskler gibi ekonomiyle ilişkili gelişmeleri de takip ettiklerinden bahsederek, şöyle devam etti:

"Şu an küreselleşmenin yarattığı ekonomik ve toplumsal tepkileri yaşıyoruz, ancak önümüzdeki dönemde bu sorunlar çözülerek süreç devam edecektir. İnişler, çıkışlar, duraklamalar olsa da dünya ekonomisi büyümeye devam edecek, biz de gerek Türkiye'de gerek yurt dışında kendi sektörümüze odaklanarak ilerleyeceğiz. Bu büyümeyi de gezegenimizdeki kısıtlı kaynakları koruyarak ve tüm paydaşlarımız için sosyal fayda yaratarak gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. 2020'de Brexit, ABD-Çin ticaret savaşı ve bölgemizdeki jeopolitik gelişmelerin etkilerini yaşamaya devam edeceğiz. Bu süreçte riskleri doğru yöneterek ve fırsatları değerlendirerek ilerlememiz gerekecek."

Turizm sektörü açısından geçen seneki en önemli gelişmenin, kendilerinin de yönetiminde yer aldıkları Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın kurulması olduğunu d,le getiren Şener, "Bu çalışmanın olumlu etkilerini 2020'den itibaren görmeye başlayacağımıza ve Türkiye ekonomisinin ana itici sektörlerinden biri olan turizmde daha da ileri gideceğimize inanıyorum." dedi.