Tat Gıda, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından beşincisi gerçekleştirilen  “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nde Büyük Ölçekli İşletme kategorisinde “Sıfır Atık ve Tek Kullanımlık Plastik Süreci” projesiyle ödülün sahibi oldu.
Bu yıl online olarak gerçekleştirilen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri töreninde konuşan Tat Gıda Genel Müdürü Oğuz Aldemir, Tat Gıda olarak 50 yılı aşkın bir süredir üretim süreçlerinin başından sonuna kadar kaliteyi, hijyeni ve çevre duyarlılığını esas alarak çalıştıklarını vurguladı. Bu duyarlılıklar çerçevesinde iklim değişikliğinin etkilerini çok daha sert bir şekilde hissettiklerini belirten Aldemir, iklim değişikliğinin altında, atık yönetiminin de doğamız için ne derece önemli olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade etti. 

“ATIKLARIN YÖNETİMİYLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ”

Hızlı tüketimin bir sonucu olan atıkların doğal yaşama verdiği zararı vurgulayan Aldemir, Tat Gıda olarak en büyük çevre problemlerinden biri olan atıkların ve tek kullanımlık plastiklerin yönetimiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.