Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Berke İçten, 29 Eylül 2021 tarihinde başlayacak 65. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD) öncesinde değerlendirmelerde bulunarak, sektörün tüm zamanların ihracat rekorunu kırdığını ifade etti.

"50'DEN FAZLA ÜLKEDEN ALIM HEYETİ BEKLİYORUZ"

Fuarın önemine dikkat çeken İçten, "29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde 65.’sini gerçekleştireceğimiz, 6 Hall’de toplam 30 bin metrekare alanda düzenlenecek AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, dünyanın en büyük 5. fuarı arasında yer alıyor. Bu büyük buluşma için geri sayım devam ederken, 50’nin üzerinde ülkeden alım heyeti bekliyoruz" diye konuştu.

Fuarda binden fazla markanın çeşitli ürünlerinin sergileneceğini, 4 gün süresince kadın-erkek ve çocuk ayakkabısı olmak üzere spor, klasik ve el yapımı yeni modellerin tanıtımının yapılacağını kaydeden İçten, Covid-19 önlemleri kapsamında tüm hijyen ve güvenlik tedbirlerinin alındığını, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ağırlanacağını dile getirdi.

"TÜM FİRMALAR FUARA KENETLENDİ"

Covid-19'un tüm sektörleri olduğu gibi ayakkabı sektörünü de ekonomik açıdan fazlasıyla etkilediğini söyleyen İçten, çarkların döndüğü ve hayatın yeniden normalleştiği süreçte ekonomik kalkınmanın sürdürülebilmesi adına ticaretin bütün basamaklarının aynı oranda işlemesinin önemine dikkat çekti.

Geçen yıl sokağa çıkma yasağının olduğu günlere denk gelen organizasyonun özel izinler ve kurallara bağlı kalarak gerçekleştirildiğini anlatan İçten, "Şimdi ise katılımcı tüm firmalar, 2022 yılında dünya vitrinlerinde yer alacak ilkbahar - yaz koleksiyonlarını sergilemek ve yeni iş bağlantıları kurmak üzere Avrupa’nın ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan 65. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’na kenetlendi." diye konuştu.

"SEKTÖR BİRLİK VE BERABERLİK GÜCÜYLE ATAĞA KALKTI"

Sektörde faaliyet gösteren dernek ve kuruluşların başarı hedefi doğrultusunda birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeye başladığını ve tüm illerden de destek aldığını aktaran İçten, sözlerini şöyle noktaladı:

“Türkiye, Rusya, Ukrayna, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Irak ve Ürdün gibi yakın coğrafyada yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki fuar kapsamında; 2021 Ocak – Ağustos döneminde gerçekleştirdiğimiz 674 milyon dolarlık ayakkabı ihracatını bu yılın sonunda daha da yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda 2023 yılı hedefimiz olan 2 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için yüz yüze gerçekleşecek fuarların önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum."