2019'a göre geçen yıl kolonya ihracatını ikiye katlayan Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, kolonya ihracatını 500 bin litreden 1 milyon litreye çıkardı.
11 çeşit kolonya ürettiklerini söyleyen Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Koronavirüs salgını sürecinde kolonyaya olan ilginin bir anda arttığını vurguladı. Pandemi döneminde yüzde 100'ün üzerinde bir satışlarının olduğunu belirten Bircan, 2019’da 1,5 milyon litre satışları olurken geçen yıl 3 milyon litreye ulaştıklarını aktardı. 
Taleplere yetişmekte güçlük çektikleri için yurt dışına bir süre ürün göndermediklerini söyleyen Bircan, Avrupa ülkelerine limon, tütün, zeytin çiçeği kolonyalarını gönderdiklerini ve orada da pandemiden dolayı ürünlerine yönelik talepte artış olduğunu ifade etti. 2019’da 500 bin litre olan ihracatlarının 2020'de 1 milyon litre olduğunu söyleyen Bircan, yaklaşık 1 milyon avronun üzerinde döviz girdisi sağladıklarını belirtti. 

2020 SEVİNDİRİCİ BİR YIL OLDU

Döviz kurlarındaki dalgalanma dolayısıyla satış fiyatında 2020'nin ilk aylarında artış olduğuna dikkat çeken Bircan, döviz kurlarındaki dalgalanmayla birlikte zamları bir tık geriye aldıklarını ve bayi düzeyinde yüzde 12 indirim yaptıklarını belirtti. Amaçlarının kaliteli ürünleri piyasaya sürmek olduğunu aktaran Bircan, 2020’de kurum adına sevindirici bir süreç yaşadıklarını söyledi.