GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 2016 senesinde temeli atılan ve daha çok tarımsal alanda faaliyet gösterecek olan organize sanayi bölgesinde iki fabrika üretime başladı.

İslahiye-Nurdağı Çevre Yolu Leçe mevkisinde 2016 senesinde 857 dönüm arazi üzerinde inşasına başlanan organize sanayi bölgesinde yatırımlar faliyete geçiyor.

Tamamlandığında 40'a yakın fabrikada yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği bölgede iki fabrika üretime başladı.

Tıbbi pamuk üretimine başlayan fabrikanın Müdürü olan Mehmet Ünsaçarer, gazetecilere, tam kapasiteyle çalıştıkları fabrikada 65 kişinin istihdam edildiğini belirtti.. Çalışanların tamamının yöre insanlarından oluştuğunu dile getiren Ünsaçarer, istihdama katkı sunduklarını, ihracat yaparak da ülke ekonomisine artı değer kattıklarını söyledi.

Yaklaşık iki ay sonra iplik üretimi alanında faaliyete geçecek fabrikanın İşletme Genel Müdürü olan Mahmut Erim Kavakçı ise ilk etapta 200 işçi istihdam edilecek tesiste, tam kapasiteye geçildiğinde 500 kişinin çalışacağını belirtti.

Kavakçı, salgın sürecine rağmen yatırıma devam ettiklerini dile getirerek, "Salgın sürecinde en büyük katkıyı kamu bankalarının sağladığı destek oldu. Teşviklerin büyümesi, kapsamının genişlemesi bizim için artı bir faktör oldu. Salgın sürecinde yatırım yapıyoruz. Bu tamamen devletin öncülüğünde olan bir yatırım. Biz de buna karşı ihracatı artırmak, istihdamı artırmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İslahiye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü olan Mustafa Kemal Güneş de altyapı çalışmalarının tamamen bittiği bölgede iki fabrikanın faaliyete geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak diğer tesislerin de zaman içerisinde açılacağını belirtti.