KAYSERİ (AA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; tarım sektöründe görev alan kişi başına üretimin senelik 10 bin 500 dolar düzeyinde olduğunu,  Fransa, İspanya ve İtalya'da ise bunun 50 bin dolar seviyelerinde olduğuna dikkat çekerek, batıda bizdeki üreticiden yaklaşık 5 kat daha fazla üretim yapıldığını vurguladı.
KTB tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde söz alan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, tarımın önemine vurgu yaparak tarımda dışa bağımlılığın olumsuzluğuna dikkat çekti.

Tarım sektöründe görev alan kişi başı üretim hususunda da veriler paylaşan Büyüksimitci; Tarımda görev alan kişi başına senelik üretimin 10 bin 500 dolar seviyesinde olduğunu, Fransa, İspanya ve İtalya'da ise bunun yakalaşık 5 katı fazla olarak 50 bin dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

Tarımda muhakkak yeni tedbirler alınması gerektiğine dikkat çeken Büyüksimitci, tarım sektörünün küresel alanda rekabete hazır hale getirilmesinin önemine değindi.

Türkiye'deki tarımsal sıkıntıların kaynağının dönemsel ya da geçici olmadığını belirten Büyüksimitci, tarımda yapısal bir sorunun olduğunu ifade etti.