BİLECİK (AA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olan Fahrettin Poyraz, açtıkları marketlerle, ürünün üreticiden tüketiciye ulaşması sürecindeki aracı sayısını mümkün olduğu ölçüde azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Poyraz, Tarım Kredi Birlik marketinin açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 2021 yılı sonuna kadar toplam 500 market açmayı istediklerini aktardı.

Açılışını yaptıkları marketle sayının 49'a ulaştığını ibelirten Poyraz, "500 market açma hedefini gerçekleştirdikten sonra biraz soluklanacağız. 'Tüm marketler bizim ortağımız' sloganıyla şu an zaten 32 bin markete kendi ürünlerimizi gönderiyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bir elimiz çiftçide, ona uzanmış vaziyetteyken bu marketler sayesinde diğer elimizle de tüketiciye, 82 milyon insana ulaşma noktasında alternatif kanal oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

Marketlerindeki her ürünün, ülkenin farklı bölgelerinden farklı kooperatifler vasıtasıyla çiftçilerden aldıkları ürünler olduğuna dikkat çeken Poyraz, bunların bir kısmının kendi tesislerinde işlendiğini, bir kısmının da 60 kadar tedarikçiden temin edildiğini söyledi.

Marketlerinde yaklaşık bin 100 çeşit ürünün satışa sunulduğunu belirten Poyraz, şöyle devam etti.

"2021 yılının sonuna kadar 500 market açma hedefimizi yakalamak için çalışıyoruz. Süreç o noktaya geldi ki daha erken dönemde bu hedefi gerçekleştireceğiz diye tahmin ediyorum. Üretici ile tüketici arasında gereksiz fiyat artışlarına sebep olan aracıların sayısını mümkün olduğu kadar azaltmayı hedefliyoruz. Diğer marketlere de bunu öneriyoruz. Gereksiz fiyat artışlarına sebep olan aracıları minimize etmek noktasında sorumluluğumuz var."

Açılışta, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ve Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da yer aldı.