ANKARA (AA) - Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için tohumdan sofraya üretim zincirinin her aşamasında sorumluluk üstlenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), talep eden kurumlara senenin 4 aylık döneminde toplam 700 bin gıda kolisi teslim etti.

Tarım Kre tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, kurum, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınısebebiyle  yaşanan zorlu dönemde tarımsal üretimin aksamaması için çalışmalarını artırarak devam ettiriyor.

Faaliyetlerini "tarladan sofraya" vizyonuyla gerçekleştiren Tarım Kredi, bir yandan da "kurumsal iş birlikleri" çerçevesinde kurumların ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak üzere talep ettiği gıda ürünlerinden oluşan kolilerin tedarikini sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 2019'da toplam 540 bin gıda kolisi talebini karşıladıklarını, busene ise nisan sonu itibarıyla 700 bin gıda kolisi rakamına ulaşıldığını belirtti.

Devam eden siparişlerle söz konusu rakamın daha da artacağını dile getiren Poyraz, "Hedefimiz, yüzde 100 yerli imkanları kullanarak talep eden kurumlara yıl sonu itibarıyla 1 milyon adet gıda kolisini ulaştırmaktır." şeklinde konuştu.