ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı-II (IPARD) 8'inci Başvuru Çağrısı'yla işleme ve pazarlama sektörlerinde, üretici, yetiştirici ve pazarlama alanına yönelik 50 milyon avro hibe paketi sunduklarını belirterek "Yeni hibe paketinde, makine ve ekipman alımı ile yenilenebilir enerji ekipmanlarını, yani modernizasyonu destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Pakdemirli, IPARD-II 8'inci Başvuru Çağrısı'nın tanıtımı vesilesiyle Orman Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı sırasında yaptığı konuşmada, kırsal bölgelere yatırım yapacak üretici ve girişimcilerin peşinde olduklarını aktardı.

Bahse konu olan başvuru çağrısı kapsamında verilecek yeni hibenin ayrıntıları hakkında bilgi aktaran Pakdemirli, işleme ve pazarlama sektörlerinde, 320 milyon lira karşılığı 50 milyon avroluk hibe paketini üretici, yetiştirici ve yatırımcılara sunduklarını açıkladı.

Pakdemirli, "Yeni hibe paketinde, makine ve ekipman alımı ile yenilenebilir enerji ekipmanlarını, yani modernizasyonu destekleyeceğiz."  şeklinde konuştu.

Pakdemirli, çağrı kapsamında, mevcut makine ve ekipmanlara ek olarak, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda, IPARD'a yeni makine ve ekipmanları dahil ettiklerine dikkat çekerek süt tankerleri, süt toplama araçları ile şoklama ve ürün dondurma sistemlerini de destek kapsamına aldıklarını dile getirdi.

Proje hazırlama sürecinin başladığını dile getiren Pakdemirli, projelerin sunulması için 2 ay süre bulunduğunun altını çizdi.