Yurt dışında üretime yönelik adımlarına kararlılıkla devam eden İşbir Holding bünyesindeki İşbir Sentetik, Hintli ortaklarının yüzde 50 hissesini satın aldığını duyurdu.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRDI

Firma, İşbir Mewar adıyla 2017'de yüzde 50 Türk-yüzde 50 Hint “ortak girişim” modeliyle Hindistan'da kurulan şirketin hisselerini, Hintli ortaklarından aldı ve ekim ayından itibaren yüzde 100 Türk sermayeli olarak faaliyet göstermeye başladı.

Yaklaşık 600 kişilik istihdam gücü ve modern makine parkuru ile 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikasında endüstriyel ambalaj üretimi gerçekleştiren firma, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere farklı ülkelerde kimya, gıda, ilaç sektöründen müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gerçekleşen yatırım ile üretim kapasitesinde yüzde 20’lik bir büyüme gerçekleştiren şirket, 2021 yılında Hindistan’da toplamda yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyor.

“YATIRIMIMIZI BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Satın alım süreçleriyle yakından ilgilenen İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, "Söz konusu satın alım, Türkiye’nin bir değeri olan İşbir Holding’i dünyayla buluşturuyor olsa da, ülkemizin bayrağını dünyanın farklı noktalarında dalgalandırabilmemiz açısından da oldukça kıymetli. Bu, İşbir için bir başlangıç, yapacağımız daha büyük işler için bir gösterge olacak. Emeği geçen herkese ve tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kalan hisselerin satın alınmasıyla birlikte sorumluluklarının bir kat daha arttığını ifade eden Gültepe, "Şimdi ise sırada bu yatırımı büyütmek ve İŞBİR’i dünyada çok daha iyi konumlara çıkarma hedeflerimiz var" diyerek sözlerini noktaladı.