CEM KARATAY -  MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, pandeminin ardından mobilya sektöründeki talep yoğunluğunun yıl sonuna kadar sürmesini beklediklerini belirtti.

Covid-19’dan en fazla etkilenen, üretimin durma noktasına geldiği mobilya sektörü, pandeminin ardından yeni normal ile birlikte yılın ikinci yarısında hareketli günler geçiriyor.

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından aldıkları siparişlere yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, mart-mayıs döneminde üretimde yaşanan durgunluğunu telafi etmek adına fabrikalarda tam kapasiteyle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.  

Talep yoğunluğunun yıl sonuna kadar devam etmesini öngördüklerini kaydeden Başkan Balcı, iptal edilen düğünlerin bile satışları olumsuz etkilemediğini, aksine evlenecek çiftlerin mobilya alışverişi yapmayı sürdürdüklerini söyledi.

“EK İSTİHDAM ALANI OLUŞTURDUK”

Artan talebe karşın firmaların aralıksız olarak üretime devam ettiğini ancak müşterilerin de ortalama 30 ile 45 günü bulan teslimat sürelerini göz önüne alarak alışverişlerini son dakikaya bırakmamalarını tavsiye eden Başkan Balcı, sektör adına çözümü makina parkuruna yatırım yapıp, ek istihdam alanı oluşturmakta bulduklarına dikkat çekti. 

‘İstihdam dostu’ olarak tanımlandıklarının altını çizen Başkan Balcı, termin sürelerine ilişkin “Erken sipariş alışkanlığı ile pandemi öncesinde olduğu gibi termin süresinin minimuma ineceğini düşünüyorum.” dedi.