Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesinde 66 yıldır faaliyet gösteren fabrika geçen ekim ayında başlayıp 116 gün süren dönemde 746 çalışanla 652 bin ton pancar işledi.

Fabrika bu süreçte 83 bin 410 ton şeker elde etti. Elde edilen bu şekerle son 20 senenin üretim rekorunu kıran fabrikada ayrıca 29 bin 400 ton melas, 174 bin ton küspe ve 17 bin 300 ton kuyruk üretildi.

"VERİMLİ BİR KAMPANYA DÖNEMİ GEÇİRDİK"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, Marmara Bölgesi'nin tek şeker fabrikası olarak verimli bir kampanya dönemi geçirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çelik, koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerine rağmen tesislerde revizyon yapmaya çalıştıklarını belirterek, kampanyalar sırasında virüsün yayılımının devam ettiğini ancak buna rağmen en iyi üretimlerini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Çelik, “Fabrikada 173 bin 517 ton yaş pancar posası elde edip yüzde 90'ını paketledik. Geçen yıl 818 milyon liralık bir katma değer oluşturduk. İnşallah önümüzdeki dönemde bu verilerin daha da üstüne çıkacağız." dedi.

MELASTAN ETİL ALKOL ÜRETEREK SALGINLA MÜCADELEYE KATKI SAĞLADILAR

Ürettikleri melasın hayvancılığın yanı sıra gıda sanayisinde kullanıldığını söyleyen Çelik, özellikle Kovid-19 sürecinde ihtiyaç duyulan dezenfektan ve kolonyanın hammaddesi etil alkolün de melastan elde edildiğini açıkladı.

Hedefimiz sözleşmeli tarıma geçmek olduğunu açıklayan Çelik, “Çiftçimize kazandırmak ve gelir elde etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. 2021-2022 kampanya sürecine en iyi şekilde hazırlanacağız. Aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Yöremizin kalkınması için uğraşacağız. Marmara'nın en gözde fabrikasını daha yükseğe çıkarmak bizim en büyük hedefimizdir. “ dedi.(AA)