HATAY (AA) - Suriyeli iş insanlarının lojistik sektöründeki konumları ile yaşadıkları sorunlar İskenderun Limanı'nda dgerçekleştierilen bir toplantıda değerlendirildi.

İskenderun Limakport'tan tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre toplantı, İskenderun, Antakya ve Reyhanlı ticaret odaları ev sahipliğinde, AK Parti Hatay İl Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlendi.

Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, toplantıda, Suriyeli iş insanlarına İskenderun Körfezi'nin ticari avantajlarını hatırlattı.

İskenderun Limanı'na 750 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını söyleyen Arısoy, "Suriye'ye en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun Limanı Halep'e 143 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca Erbil, Tebriz ve Bağdat gibşeklinde konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Hatay'da 1300 Suriyeli firmanın olduğunu belirtti.

Bu şfirmların bir bölümünün ithalat ve ihracatla uğraştığını vurgulayan Yılmaz, "Biz Hatay'da faaliyet gösteren Suriyeli iş insanlarının İskenderun Körfezi'ndeki limanları tercih etmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.dedi.

Konuşmaların bitiminden sonraSuriyeli iş insanlarının lojistik sektöründeki konumları ve yaşadıkları sorunlar ele alındı.

Toplantıya Hatay milletvekilleri, oda başkanları ve iş insanları hazır bulundu.