ANKARA (AA) - Sürdürülebilir kalkınmada, inovatif bakış ve yönelimlerin masaya yatırıldığı İstanbul İnovasyon Günleri, 27-29 Kasım'da organize ediliyor.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İstanbul Bölgesel Merkezi ile Dark Matter Laboratuvarları iş birliğindeki etkinlik, Türkiye’den ve yurt dışından düşünce insanlarını, sanatçıları, STK temsilcileriyle, yenilikçi çözüm geliştiren araştırmacıları Sakıp Sabancı Müzesi'nde bir araya getiriyor.

YÖNETİŞİMDE İNOVASYON

İlki 2014’te gerçekleştirilen etkinlikte, 2018’de, "yönetişimde inovasyon" ana teması üzerinde durulacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Direktörü Mirjana Spoljaric Egger'in, toplumsal katılım ve iş dünyasını ele alacak. Panellerde ayrıca, geleceğin hizmetleri ve inovatif bakış çok yönlü olarak detaylandırılacak.


KARTON AMBALAJIN KELEBEK ETKİSİ

Yeşil ekonomi ve sürdürülebilir kalkınmanın, yol haritası KOBİ’lerin, nasıl uluslararası efekte neden olabileceğine, bir örnek, süt kartonlarının yüzde 16’sını üreten, İsveç örneği, olarak gösteriliyor. 

Sütün karton ambalajlarının önemli bir kısmı, bu bölgede üretiliyor. İsveç, karton kutuları, sürdürülebilir, geri dönüşümlü kartonlardan ürettiğinde, bu tercihi, küresel bir etkiyi, başka bir deyişle kelebek efektine neden oluyor. Ve tüm dünyada çok büyük bir fark yaratıyor.