Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 yükseldi. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 8,1 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) ise yüzde 4, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 0,8 yükseldi.
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 3,4 artış gösterdi. Söz konusu ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,4 arttı. Otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 3,8 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları aynı seviyede kaldı.

PERAKENDE CİRO YÜZDE 21 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21 yükseldi.  Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 26,3 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 22,7 yükselirken, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 5,9 arttı.
Perakende ciro şubatta bir önceki aya göre yüzde 4,5 artış kaydederken, söz konusu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,4 arttı. Gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,9, otomotiv yakıtı satışları yüzde 6,3 yükseldi. (AA)