Türkiye Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER)'in organizasyonunda, ‘Yerli ve Milli Dönüşüm=Yerelden Globale’ sloganıyla gerçekleştirilen Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi (STZ) yoğun gündemiyle başladı. Çalıştıkları şirketlerde aldıkları kararlarla 50 milyar dolarlık satınalma gerçekleştirilen yöneticileri buluşturan STZ18; yerli ve milli ürün kullanımı ile yerli ürünlerin globalleşmesi konularında devletin çabasına TÜSAYDER'in verdiği desteğin sonucu olarak bu yıl ‘Yerli ve Milli Dönüşüm=Yerelden Globale’ teması ile 8. kez düzenleniyor.

"SATINALMA PROFESYONELLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

STZ18 açılışında konuşan TÜSAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Birol Kanbir, orta ve uzun vadede kurumlar, ülke ve millet adına atılması gereken adımları belirlemenin önemine dikkat çekerek, "Güçlü bir Türkiye için satınalma profesyonellerine şimdi büyük görev düşüyor. TÜSAYDER eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyor. Verdiğimiz eğitimleri önce İstanbul ve çevresi üniversitelerde sonra da diğer bölgesel temsilciliklerimiz aracılığı ile tüm Türkiye’de çeşitli üniversitelerle birlikte yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN GÖREV ALIYORUZ”

STZ18’in açılış konuşmalarında Başkan Kanbir’den sonra; dünyadaki satınalma profesyonellerini ve satınalma yöneticilerini tek çatı altında toplayan IFPSM'nin CEO’su Malcolm Youngson, "Uluslararası Satınalma ve Tedarik Yönetimi" konulu sunumunu yaptı. Youngson, 45 derneği temsil ettiklerini söyleyerek başladıkları konuşmasında “Dünya genelinde standartları destekliyor ve eğitimin kalitesini yükseltmek için görev alıyoruz. Biz, eğitim programlarının denetlenmesini yapıyoruz. Eğitimin yetkinliğinin değerlendirmesinin bağımsız kuruluşlarca yapılması gerektiğini savunuyor ve bu değerlendirmeleri küresel standartlara göre sağlıyoruz” dedi.

ZİRVEDE KİMLER, NELER KONUŞUYOR?

Etkinlikte öğleden önce konuşmalar şöyle devam ediyor: Uluslararası Satınalma ve Pazarlık Danışmanı ve Eğitmeni Omid Ghamami "Satınalmacının Ajandası- Satınalmanın Katma Değerli Merkeze Dönüşmesi", Blockchain Türkiye Platformu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Usta "Blockchain Digital Para ve Smart Kontratlar" ve SushiCo Genel Müdürü Özkan Keskin "Satınalmacının Kariyer Yolculuğu".

Öğle yemeğinin ardından ise TÜSAYDER Uluslar arası İlişkiler Eğitim Komitesi Başkanı Dr. Sevgi Yılmaz "TÜSAYDER Women" adlı sunumunu, devamında Ekonomist ve yazar Mahfi Eğilmez, "Türkiye ve Dünya Ekonomisi" sunumunu ve TEB Satınalma Direktörü Arda Polat "Tedarikçi Yönetimi" başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

Son olarak sözü alacak olan Uluslararası Satınalma ve Pazarlık Danışmanı ve Eğitmeni Omid Ghamami'nin "Satınalmada Müzakere ile Karlılığın Artırılması"na yönelik sunumunun ardından TÜSAYDER Başkan Yardımcısı Murat Altun bu büyük satınalma etkinliğinin kapanış konuşmasını yapması bekleniyor.