Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilecek "324 milimetre Torpido Geliştirilmesi Projesi (ORKA)"nin başlatıldığı bildirildi.

ANA YÜKLENİCİSİ ROKETSAN OLDU

SSB tarafından yapılan açıklamaya göre, ROKETSAN'ın ana, ASELSAN'ın ise alt yükleniciliğini üstlendiği proje ile bu alandaki dışa bağımlılığın sonlandırılması hedefleniyor.

SSB'de düzenlenen imza töreninde Başkan Prof. Dr. İsmail Demir ile Milli Savunma Bakanlığı, SSB, ROKETSAN ve ASELSAN'dan temsilcileri hazır bulundu.

YERLİ VE MİLLİ OLARAK GELİŞTİRİLECEK

Proje sayesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan ve alınabilecek su üstü platformlar ile deniz hava araçlarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi, yerli ve milli olarak geliştirilecek.

Hassas güdüm, gelişmiş arama, navigasyon ve hücum becerileri bulunacak ORKA, aldatma ve karıştırmaya karşı mukavemetiyle hedef üstünde yüksek bir etkinlik sağlamış olacak.

Projenin 2021 yılında teslim edilmesi planlanırken, ROKETSAN'ın AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesi'nde edindiği deneyimi de söz konusu projeye aktaracağı kaydedildi.

"BİZİM TEMİN ETMEMİZ GEREKİYOR"

Açıklamada görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'savunma sanayisinde iki misli daha hızlı çalışacağız' sözünü esas alarak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Artık durma zamanı değil, geçen her gün değerli. Güvenlik güçlerimizin bir ihtiyacı olduğunda onu dışarıdan almak yerine, kendimizin temin etmesi gerekiyor. Onun için her projede olduğu gibi bunda da projeyi yürütecek firmalarımız süreyi hızlandıracaklardır. ORKA, bizi bu alanda dışarı bağımlı olmaktan da kurtaracaktır." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Demir ayrıca, projede görev alacak ekibe başarılar dileyerek çabalarının artarak sürmesi dileklerinde bulundu. (AA)