Sony, Nisan ve Haziran ayları arasındaki bilanço verilerine göre 2021 yılı net kar tahminini yükseltti. Japon üretici, daha önce 660 milyar yen değerinde bir tahminde bulunmuştu. Şimdi ise net kar tahminini 700 milyar yene yani 6,42 milyar dolara çıkardı.

İLK ÇEYREK VERİLERİ 

2021 mali yılı ilk çeyreğinde Sony'nin net karı 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 9,4 artış gösterdi ve 1,93 milyar dolar oldu. Bu dönem ise satışlar yüzde 15 artış sağlayarak  2,26 trilyon yene  yani 20,6 milyar dolara yükseldi.  İşletme karı ise yüzde 26,3 artışla 280 milyar yene (2,55 milyar dolar) ulaştı. Salgının birçok sektöre negatif etkisine rağmen Sony'nin kar marjını korumasında, kullanıcılarının evlerinde geçirdiği sürede oyun, film ve müzik içeriklerini satın almaya yönelmesi etkili oldu. 

ÇİP TEDARİK SORUNU 

Sony Baş Finans Direktörü Totoki Hiroki konuyla ilgili açıklama yaptı. Hiroki, "Müzik aktarım servisleri alanında rakiplerimize üstünlük sağlayacak yüksek kar marjı hedefliyoruz. Aşı çalışmalarının hızlanmasıyla müşteriler alışverişe yöneldi. Aynasız kameralara yönelik talep küresel çapta toparlandı. Küresel yarı iletken çip tedariki sorununun "tahmin edilemez durumunu korudu. Kasım 2020'de piyasaya sürülen PlayStation 5 oyun konsoluna yönelik etki kontrol altında” dedi. (AA)