Nisan ve Mayıs 2018’de dört farklı eğitim  gerçekleştiren Danfoss Soğutma Sistemleri, bayileri ile müşterilerini soğutma sistemleri konusunda biliçlendirmeyi sürdürüyor. Danfoss,  eğitim düreçlerinde bu defa bir endüstri meslek lisesini de eğitimlerine katarak, gençlere olan desteğini de gösterdi.

Timfog Termomekanik şirketiyle başlayan ve Danfoss’un İstanbul ofisinde gerçeklşetirilen eğitimin içeriği, Danfoss yüksek basınçlı pompalar ve değişken hızlı kompresörler olurken; eğitim süfreci, Danfoss Türkiye Soğutma Sistemleri Teknik Destek ve Eğitim Müdürü Adnan Güney ve Danfoss Satış Müdürü Gökhan Dönmez tarafından gerçekleştirildi.

Serinin diğer eğitimi için 4 Nisan’da Ankara’ya geçen Adnan Güney ile Danfos Türkiye Gıda Perakende Soğutma Sistemleri Satış Mühendisleri  Mustafa Tunçbilek, Nurdil Üretim Tesisleri’nde Nurdil teknik ekibine, satış ekibine ve satın alma ekibiyle servis ekibine eğitim verdi. Mekanik genleşme valfi, hafifi ticari kompresörleri ile elektronik kontrolörler eğitimin içeriğini oluşturdu.

Adnan Güney ile Mustafa Tunçbilek tarafından gerçekleştirilen eğitim serisinin üçüncü varış noktasıı Ordu’daki Altınordu Endüstri Meslek Lisesi olurken, eğitimde ön plana çıkan konular temel soğutma çevrimi ve yardımcı ekipmanlar ile Danfoss elektronik kontrolör oldu.

İstanbul’da  gereçkleştirilen eğitimlerinse diğer durakları olarak ise ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı), İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) ve SOSİAD (Soğutma Sanayii İş Adamları Derneği) olarak belirlenirken, 27 Nisan’da ISKAV ve İSMEK için gerçekleştirilen eğitimin konusu genleşme valfi ve aksesuarları oluşturdu. 14 Mayıs’ta SOSİAD ve İSMEK için gerçekleştirilen eğitim ise soğutma sistemlerinde elektronik kontrolörler konusunda oldu. 15 Mayıs’ta ISKAV ve İSMEK için gerçekleştirilen ikinci eğitimde soğutma akış kontrol ekipmanları konu yer aldı. Adnan Güney ve Mustafa Tunçbilek ile birlikte Danfoss Türkiye Gıda ve Perakende Satış Mühendisi Engin Sökmen tarafından sunulan bu eğitimler İstabul Merter’deki İSMEK Klima Okulu’nda düzenlendi.