İSTANBUL (AA) - SOCAR Türkiye'ye ait Petkim, Türk malı imajının oturması hedefiyle hayata geçirilen Turquality Programı'na katıldı.
PETKİM, Turquality programının başvuru sürecini beş ayda tamamladı.

TÜRKİYE'NİN TEK ENTEGRE TESİSİ HANGİSİ?

Turquality programın gerekliliklerini yerine getirmek için kendi bünyesinde disiplinler arası kapsamlı bir ekip çalışması uygulayan Petkim ve Genel Müdürü Anar Mammadov tarafından yapılan açıklamada ise, “şu an Türkiye’nin mevcut tek entegre petrokimya üreticisi olarak, Turquality’in desteği ile uluslarası arena da güçlenmesi kaçınılmazdır” ifadesini kullandı.
Mammadov konuşmasına şöyle devam etti:

TURQUALTY'DEKİ PETKİM'İN HEDEFİ...

“ Bu program sayesinde Türkiye'nin ekonomisine değer katmasının yanında, şirketin yurt dışındaki imajına da yeni bir vizyon sağlayacaktır. Bu anlamda ürettiğimiz katma değerli ürünlerle globalleşen bir marka değeri olarak, rekabet pazarında da bir adım daha öne geçeceğiz. Böylelikle artacak ihracatımız ile hem Türkiye hem Azerbaycan ekonomilerine de daha fazla ivme katacağız. Petkim, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 13. durumda ve ileride Avrupa'nın en önemli üretim üslerinden biri olma hedefindedir. Üretim gücümüzü daha da artırarak, Türkiye'nin cari açığının azaltılması için çok çalışıyoruz. Bu doğrultuda mevcut yatırımlarımızı daha verimli kılmaya, dijital bir tesis olmaya odaklanıp stratejik yol haritamızı belirleyerek, süratle uygulamayı hedefliyoruz.”