Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından VW’nin çatısı altında yer alan Skoda, sürekli artan talebi karşılamak üzere Avrupa’daki kapasitesini artırmak için Çekya haricinde yer arayışını sürdürüyor.

Şirketin merkezinin bulunduğu Çekya’da işsizlik oranının düşük olmasının yanı sıra işçi bulunamayacağı endişesiyle, bu ülkenin yatırım için tercih edilmeyeceği ifade edildi.

Güneydoğu Avrupa’da yeni fabrika kurmayı planlayan Skoda’nın yatırım kararını vereceği fabrikanın lokasyonu için de Türkiye veya Bulgaristan’ı seçebileceği kaydedildi. 

KARARINI 16 KASIM’DA VERECEK

Geçen yıl 1,2 milyon adet araç satış ile rekor kıran Çek markası Skoda’nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey’in geçtiğimiz aylarda İstanbul ziyareti sırasında, “Yeni fabrika kararı alınırsa, bu Türkiye’de de olabilir. Çünkü konuya uzak değiller. Türkiye’nin araç üretimindeki kapasitesinin ve tecrübesinin farkındayız.” demişti.

Öte yandan birkaç ay önce Ford ile ticari araçların üretimi ve geliştirilmesi ile ilgili iş birliği kararı alan Volkswagen Grubu, yeni nesil elektrikli ticari aracını da Türkiye’de Ford ile birlikte üretme konusunda karar verecek.

Firmanın yeni tesisinin yerini belirleme ve yeni nesil elektrikli aracın Türkiye’de üretilmesi kararlarını 16 Kasım Cuma günü vermesi bekleniyor.