Sivas'ta çiftçinin gelirini artırmak, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara çözüm olmak ve kırsal kalkınma sağlamak amacıyla kamu ortaklığıyla kurulan SİVTAŞ Yem Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi.

"YENİ TESİS, KENTİN LOKOMOTİFİ OLACAK"

Sivas Valiliği rehberliğinde Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesi'nin ortaklığında kurularak geçtiğimiz aylarda hizmete alınan Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş. (SİVTAŞ) bünyesindeki yem fabrikasının resmi açılışı için program gerçekleştirildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, günlük ortalama 500 ton büyük ve küçükbaş hayvan yeminin üretiminin yapılacağı fabrikanın açılışında konuştu ve firmanın tarım ve hayvancılık konusunda kentin lokomotifi olacağını vurguladı.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ, BİRÇOK ALANDA GÖRECEĞİZ"

Vali Ayhan, SİVTAŞ'ın 2019 yılında kente "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı" sloganıyla hayata geçirilen hedeflerin en somut göstergesi olduğuna dikkati çekti. 

Üretim tesisinin açılışının başlangıç olduğunu kaydeden Ayhan, "Firmayı, süt işleme tesisinden bal paketlemeye, jeotermal seracılıktan tohumculuğa ve tarım kooperatifleri ile güçlü iş birliklerine kadar birçok alanda daha göreceğiz." dedi.

"SIRADA SÜT İŞLEME TESİSİ VAR"

Programda görüşlerini paylaşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, fabrikanın ardından süt işleme tesisini 29 Ekim 2021 tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını, söz konusu yatırımlarla Sivas'ın tarım ve hayvancılığını markalaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bilgin, "Bütün bu Sivas'ta inşallah alnının teriyle, elinin nasırıyla emek veren çiftçimizin gelirini artıracağız." şeklinde konuştu.

YATIRIMIN BEDELİ 50 MİLYON TL

Yem fabrikası, süt işleme tesisi, idari bina ve makina ekipmanlarıyla birlikte toplam yatırımın 50 milyon TL olduğu bildirildi. (AA)