Sivas'tan dünyaca ünlü markalar için fason üretim gerçekleştiren Lefaks Tekstil, 2022 yılında ihracat hedefini büyüttü.

100 KİŞİYLE YOLA ÇIKTI, BUGÜN 650 KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR

Geçen yıl 16 Avrupa ülkesine toplam 1 milyon kot pantolon satışı yapan Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan firma, ürettiği kotların tamamını Avrupa'ya ihraç ediyor.

Fabrikanın Genel Müdürü Mürsel Önder, 2005 yılında 100 kişiyle üretime başlayan fabrikalarının şu anda 650 kişiyi istihdam ettiğini ifade etti.

"ALTIN ÇAĞI YAŞIYORUZ, DEVLETİMİZİN DESTEKLERİ İLAÇ GİBİYDİ"

Dış satımda "altın çağı" yaşadıklarının altını çizen Önder, "Devletimiz bu konuda verebildiği en büyük destekleri veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde tüm devlet erkanımıza teşekkür ediyoruz. Covid-19 döneminde devletin bize yapmış olduğu yardımlar, elemanlarımıza kişisel bazda vermiş olduğu destekler çok büyüktü ve önemliydi." ifadelerini kullandı.

Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda başta olmak üzere Avrupa kıtasında toplamda 16 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Önder, bu sene dış satım hedeflerini büyüttüklerini söyledi.

TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

"YENİ YATIRIM YAPACAĞIZ, HEDEFİMİZ 1,5 MİLYONA ULAŞMAK"

Yeni yatırım için çalışmaların başladığını dile getiren Mürsel Önder, yatırım ve dış satım hedef ve planlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Fabrikamızda 10 bin metrekare kapalı alanın inşaatına başladık. İnşallah oraya da 200-250 kişi almayı düşünüyoruz. Bu yüzden Demirağ Organize Sanayi Bölgesi için uygulanan Cazibe Merkezi Programı'nın, organize sanayi bölgemiz için de uygulanmasını talep ediyoruz. 2020'yi 750 bin, 2021'i 1 milyon kot üretimiyle kapattık. Gerçek anlamda işe yetişemiyoruz, işimiz çok. Bu konuda İŞKUR ve meslek liselerinden destek alıyoruz. Çok güzel şeyler oluyor ve daha da olacağına inanıyoruz. İhracat tam gaz devam ediyor. 2022 yılında inşallah 1,5 milyon adedin üzerine çıkmayı hedefliyoruz."

"NE ÜRETİLİRSE ÜRETİLSİN TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ DIŞ SATIMDA"

Fabrikalarını yüzde 100 büyütme çalışmalarının devam ettiğini belirten Önder, üretilen şeyin öneminden ziyade asıl önemli olanın üretilenin ihracatının yapılması gerektiğini vurgulayarak Türkiye'nin geleceğinin dış satımda olduğunu ifade etti.

İş konusun herhangi bir sıkıntılarının olmadığını aktaran Önder, talepleri yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. (AA)