SİVAS (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı olan  Rifat Hisarcıklıoğlu; 2 sende 96 bin KOBİ'ye  toplam 12 milyar lira tutarında kredi imkanı sağladıklarını belirterek, hükumetten ilave destek talep ettiklerini ve böylece 4 farklı kredi paketiyle KOBİ'lere destek sağlandığını aktardı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen "Sivas'a Değer Katanlar" ödül töreni sırasında söz alan Hisarcıklıoğlu, 100 sene önce birlik ve beraberlik tohumunun serpildiği nokta olan Sivas’ta bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi. 

İstiklal mücadelesi ile bağımsızlık ateşinin Sivas Kongresi’nde doğduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Sivas olmasaydı Türkiye'nin ve Türk milletinin de var olamayacağını dile getirdi.

Düşük faizli KOBİ destek paketlerini başlattıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 2 sene içerisinde toplam 96 bin KOBİ'ye 12 milyar lira tutarında kredi imkanı sağladıklarını belirterek, Hükümetin ilave ayrı kredi paketiyle KOBİ'lere kredi imkanı sağlandığını söyledi. 

Program kapsamında TSO'nun 40 senelik üyelerine, önceki dönem oda başkanlarına ve Ticaret Borsası'nın tescil rekortmenleri ile vergi rekortmenlerine plaket takdim edildi.