Şişecam, Yenişehir düzcam üretim tesisinde bulunan düzcam fırınını yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla yeniledi.
Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, yenilenen 240 bin ton kapasiteli fırınla, artan yurt içi düzcam talebine cevap verilecek.
Küresel salgının yarattığı belirsizlik ortamına ve olağan dışı koşullara rağmen Türkiye’nin cam talebini karşılama ve Türkiye ekonomisi için değer yaratma öncelikleri kapsamında yatırımlarına devam ettiklerini belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Yenişehir düzcam tesislerinde soğuk tamirini tamamladıkları altıncı fırınlarını ateşleyerek devreye aldıklarını söyledi. 

ÜRETİM KAPASİTESİ 2 MİLYON TONA ULAŞTI

Bu fırınla sağlanacak olan yıllık 240 bin ton ek kapasite ile inşaat, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün yoğun taleplerine cevap verebilecek arz imkanına erişileceğini aktaran Kırman, Şişecam’ın Türkiye’de 2 milyon tona ulaşan kurulu düzcam üretim kapasitesini aktif olarak kullanarak, Türkiye için değer yaratmaya kesintisiz devam edeceğini ifade etti. 
Şişecam’ın 16 metreye kadar düzcam üreten sayılı üreticiler arasında yer alacağını belirten Kırman, Şişecam’ın Yenişehir düzcam tesisinde Endüstri 4.0’a uygun şekilde ileri teknolojiyle yenilendiğini belirtti.