Şişecam ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) arasında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bir protokol imzalandı.

İŞ BİRLİĞİ NELERİ KAPSIYOR?

İmzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda, her iki kurum ana faaliyet alanlarında ortaklaşa çalışmalar yürütecek.

Söz konusu çalışmalar arasında; Ar-Ge projelerinde akademik destekler verilmesi, ihtiyaç duyulan test ve analizlerin BUÜ'nin laboratuvar altyapısı kullanılarak gerçekleştirilmesi, ilgili birimlerle koordinasyon ve eğitim ile etkinlik organizasyonlarının yapılması konuları bulunuyor.

Bu bağlamda Bursa Uludağ Üniversitesi ve BUÜ TTO, ŞİŞECAM’a destek verecek.

2012'DEN BERİ AKTİF OLARAK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BUÜ'nün Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK tarafından üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Ar-Ge projeleri oluşturma, geliştirme, fikri ve sınai mülkiyet haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileştirilmesi, girişim sermayesi desteği, kuluçka merkezi kurma, iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlama, bu konularda bilinçlenme oluşturacak etkinlikler düzenleme ve yayınlar yapma hedefiyle 2012 yılında kuruldu.

BUÜ TTO, 2014-2020 yılları arasında toplamda 330 etkinlik düzenledi, 323 eğitim verdi, bin 90 iş fikri başvurusunda bulundu, 295 adet buluş bildirimi yaptı, 293 Ar-Ge proje sözleşmesi imzaladı.

Bunların yanı sıra 69 Ar-Ge merkezine kurulum desteği veren kurum, toplamda 172 adet patent başvurusu yaptı, 56 patent tescili aldı, 10 marka tescili ve 5 lisans sözleşmesi gerçekleştirdi.

Ayrıca 45 girişimcinin ve 31 akademisyenin şirket kurulumlarına destek oldu.