İSTANBUL (AA) - Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğinde faliyete geçirdiği "T Buluşmaları"nın bu seneki ikinci etkinliği olan T06’yı global ve online olarak yapıldı.

Konuyla ilgili olarak  kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilikçi ürünleriyle yapı sektörüne ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği mimarlık etkinliği "T Buluşmaları"nın bu seneki ikinci etkinliğini online ve global olarak yapıldı.

Bugüne değin beş defa hayata geçirilen T Buluşmaları’nın sonuncusu T06, İngiltere merkezli Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik Schumacher’i konuk etti.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın üstlendiği etkinlik, mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerini buluşturdu. T06’nın konuk konuşmacısı Mimar Patrik Schumacher, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini anlattı.

Şişecam Düzcam’ın hayata geçirdiği T Buluşmaları, geçen hafta düzenlenen T05 etkinliğinde de Danimarka merkezli 3XN Architecture firmasının kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’i ağırlamıştı.

Cam, cephe, şeffaflık ve doğal ışık kullanımı konularının önemine dikkat çeken Schumacher, projeleri arasında yer alan Norveç’teki Oslo Metro İstasyonu projesini anlatırken Şişecam Düzcam’dan cam danışmanlığı aldıklarını da söyledi.

Schumacher projede endirekt ışığa odaklandıklarını belirterek, “Bunun için de cam kullanacağız. Cam sağlam, dayanıklı, eskiyip yıpranmayan, çok iyi bir malzeme.” dedi.

1988 senesinde Zaha Hadid Architects’e katılan Patrik Schumacher, halen ofisin yöneticisi olarak çalışıyor.

Ofisin küresel bir mimarlık ve tasarım markası olması konusunda büyük katkısı olan Schumacher, mimari, şehircilik ve tasarım alanlarında en önde gelen düşünce liderlerinden biri olarak görülüyor..

Bonn, Stuttgart ve Londra’da felsefe, matematik ve mimarlık eğitimi alan Patrik Schumacher, 1990 senesinde mimarlık diplomasını aldıktan sonra 2010'da Zaha Hadid ile birlikte Royal Institute of British Architects tarafından verilen Stirling Ödülü’nün sahibi oldu.

1996 yılında AADRL’nin (Architectural Association Design Research Laboratory) kurucularından olan Schumacher, 1999'da Klagenfurt Üniversitesi Kültür Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını bitirdi. Son 20 senede  mimari dergilere ve yayınlara 100’ü aşkınmakale yazdı.

2008 yılında “parametrisizm” akımını başlatan ve o zamandan beri parametrisizmi destekleyen bir dizi manifesto yayınlayan Schumacher, 2010 ve 2012 senlerinde de iki ciltlik teorik “The Autopoiesis of Architecture” çalışmasını yayınladı.