Önemli bir Avrupa hamlesi gerçekleştirerek yatırıma imza atan Sintek Group, bundan böyle Avrupa’daki operasyonlarını Amsterdam merkezli Sintek BV adı altında yürüteceğini duyurdu.

Grubun alt firması olarak faaliyet gösterecek Sintek BV, Çin ve Avrupalı rakipleri karşısında anahtar teslimi projelerin yanında proje geliştirme, mühendislik ve danışmanlık alanlarında Avrupa pazarındaki potansiyel müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak.

ABD VE AFRİKA’DAKİ MÜŞTERİLERE DE HİZMET VERECEK

Sintek BV, Avrupa’daki potansiyel müşterilerinin yanı sıra ABD ve Afrika’daki potansiyel müşteriler de yatırım için kredi, hibe kanalları konularında şirketin sunduğu imkanlardan yararlanacak.

Firma, Sintek Group’un Türkiye’de yürüttüğü şekilde iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak hizmet sunacak.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ DIŞ PAZARA YANSITIYORUZ"

Yeni firmaları ile ilgili değerlendirmeler yapan Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay, Grup olarak Türkiye'de önemli bir yeri bulunan enerjiden çimentoya, demir-çelikten lojistiğe farklı sektörlerde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yurt dışı çalışmalarıyla Türkiye’nin sahip olduğu gücü dış pazara yansıttıklarını vurgulayan Atakay, "Amsterdam merkezli Sintek BV ile Avrupa pazarındaki potansiyel müşterilere, Çin ve Avrupalı rakiplerimiz karşısında hizmet vereceğiz. Ek olarak Avrupa'nın haricinde Afrika ve ABD'deki potansiyel müşteriler de yeni firmamızın sunduğu imkanlardan ve hizmetlerden yararlanabilecek." şeklinde konuştu.

"PARLAYAN YILDIZ AFRİKA'DA FIRSATLAR ARTIYOR"

Konuya ilişkin konuşan Sintek BV Genel Müdür Yardımcısı İlker Bozkurt ise, "BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin etkili bir biçimde uygulamaya başlamasıyla birlikte Avrupa kıtasında oldukça önemli fırsatlar ortaya çıktı. Öncelikli hedefimiz, Hollanda yapılanmamız ile bu fırsatları değerlendirmek olacak." dedi.

BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ

Bozkurt ayrıca, bilhassa ABD Hükümeti’nin planladığı 2,3 trilyon dolarlık altyapı modernizasyon paketi ile inşaat sektörü ve dolayısıyla ana müşterileri olan çimento üreticilerinin yatırım kararları almaya başladığını ve parlayan yıldız Afrika'daki fırsatların her geçen gün arttığını, bu kıtadaki çimento muadili (kalsinekil vb.) üretim yatırımlarını da yakından takip ettiklerini söyledi.

Öncelikler pazarlarının Avrupa olduğunu yanı sıra ABD ve Afrika lokasyonları içinde Amsterdam'da kurulu ofislerinden hizmet sunacaklarını sözlerine ekledi.