Liman işletmeciliğinde atılımlarına devam eden Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Deniz Hizmetleri A.Ş, filosuna 1 adet daha römorkör eklemek için Sanmar ile anlaştı.
Dünyaca ünlü Kanadalı dizayn firması Robert Allan Limited tarafından tasarlanan yenilikçi TRAktor-Z 2500SX (Sanmar eXclusive) dizaynı, Sanmar tarafından Deliçay serisinin 12.’si olarak Safi Deniz Hizmetleri için üretilecek.
Deliçay sınıfındaki römorkörlerin üretimleri tamamlandıktan bu yana sektörün kendilerine gösterdiği tepkiden son derece memnun olduklarını belirten Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, Safi Deniz Hizmetleri tarafından Deliçay’ın kendileri için en iyi römorkör olduğuna karar vermelerinden oldukça mutlu olduklarını söyledi. 

KILAVUZLUK HİZMETLERİNİN KAPASİTESİ ARTACAK

Safi Deniz Hizmetleri olarak Safiport Derince’de artan kapasite ve gemi trafiği ile birlikte vermiş oldukları römorkaj ve kılavuzluk hizmetlerinin kapasitesini de arttırdıklarını ifade eden Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi de, liman ve gemi işletmeciliğinin yanı sıra römorkaj ve kılavuzluk hizmeti ile de fark yarattıklarını belirtti.