Simetrik Pro, sahip olduğu bilgi birikimiyle mühendislik ihracatı yapmaya başladı.
Simetrik Pro Tasarım ve Ar-Ge departmanı Yöneticisi Okan Yılmaz, başta otomotiv ve savunma sanayi olmak üzere, genel endüstrinin ihtiyaç duyduğu robotik sistemler, yüksek otomasyonlu üretim ve montaj hatları ile işe özel ekipmanlar ürettiklerini söyledi. Bu alanda mühendislik ihraç eden bir firma konumuna geldiklerine dikkat çeken Yılmaz,  sanayinin ihtiyaçlarının halen yüzde 80 oranında yurtdışı kaynaklı firmalardan karşılandığını belirtti.
Yerli mühendislik hizmetlerini yurtdışına ihraç etmenin ve uluslararası firmalarda kurdukları sistemlerin çalışıyor olmasının kendileri için her zaman gurur verici olduğunu ifade eden Yılmaz, ana hedeflerinin Avrupa’da adından söz ettiren bir firma olmak ve bu pazardaki konumlarını sağlamlaştırmak olduğunu belirtti. İşe özel tekil üretim montaj projeleri yapabilme kabiliyetlerinin kendilerini rekabette öne çıkardığını vurgulayan Okan Yılmaz, özellikle robotlu ark ve spot kaynak uygulamalarında tam otomatik çalışan üretim ve montaj tesisleri çözümleriyle savunma sanayi firmalarının dikkatini çektiklerini söyledi. Bu alanda da 5 yıldır ihracat yaptıklarını ifade eden Yılmaz, ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri için proje geliştirdiklerini, önümüzdeki yıllarda Arap yarımadasında da teknolojik çözümlerle etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

BİRÇOK BÜYÜK PROJE DEVREYE ALDILAR

Geçen yıl mevcut projelere ek olarak yeni müşteriler ve yeni iş alanlarıyla iş hacmini artırdıklarını ifade eden Okan Yılmaz, farklı iş kollarında birçok büyük proje devreye aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini aktardı. Gerek savunma sanayi, gerekse otomotiv ve genel endüstride yeni proje anlaşmalarına imza attıklarını belirten Yılmaz, yazılımdan elektroniğe, malzeme biliminden, üretim teknolojilerine kadar yaşanan hızlı değişime uygun olarak yatırımlar yaptıklarını söyledi.