İSTANBUL (AA) - Bu sene sigortacılık sektöründe mevcut enflasyon oranıyla eşit düzeyde, yüzde 20 civarında bir büyüme beklediklerini  söyleyen Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, 2019 yılında sigorta sektöründe hayat dışı ile hayat sigortaları dahil olmak üzere toplamda 65 milyar liralık poliçe üretilmesini beklediklerini ifade etti.

Quick Sigorta'nın Türkiye çapında yürüttüğü toplantıların İstanbul bölümü başladı. Şirketin acenteleriyle gerçekleştirdiği  "İstanbul Buluşması'nda, 2019 senesinden beklenenler ile acente uygulama ve ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğin açılışı sırasında söz alan  Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar,  201 senesinin firmaları açısından ilk tam çalışma yılı olduğunu vurgulayarak ilk seneleri 1 milyar liralık poliçe üretimiyle kapattıklarını duyurdu.

Türkiye'de lisanslı acente sayılarının yaklaşık 16 bin olduğuna dikkat çeken Yaşar, bunların 7 bin 500'ünden başvuru aldıklarını ve bin 700'ünü de acente olarak tescil ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde toplam 81 şehir ile 600'e yakın ilçede teşkilatlandıklarına dikkat çeken Yaşar, çoklu kanal içerisinde hem acente hem de mobil ve web üzerinden poliçe üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.