Artan nüfus ve refah seviyeleriyle teknolojinin gelişiminin enerji talebini hızla artırdığını söyleyen Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, bu talebi sadece mevcut kaynaklarla karşılamanın mümkün olmadığını belirtti.
2050 yılında net karbon salımını sıfırlamış bir enerji şirketi olmayı hedeflediklerini ifade eden Erdem, Shell'in temiz enerjiler üzerine büyük çalışmaları olduğunu vurguladı. 2030'da yüzde 20, 2035'te yüzde 45 ve de 2050'de net sıfır emisyona ulaşmış olacaklarına dikkat çeken Erdem, herkesin gördüğü elektrifikasyon konusunda zincirin bütün değer parçaları içerisinde yenilenebilir enerji ve hidrojen üzerinden yürüyen çalışmaları olduğunu aktardı. 

PETROL ÜRETİMİ DÜŞÜŞTE

Shell'in petrol üretiminin bundan 2-3 sene önce peak noktasına geldiğini ve artık düşüşte olduğunu söyleyen Erdem, Shell'in ürettiği enerjilerin içerisinde petrolün payının azalacağını göreceklerini ve Shell'in petrol üretiminin 2035'te tahminen şu andaki üretimin yarısına kadar inmiş olacağını belirtti.
Şu anda Shell'in global olarak elektrik şarj noktalarının 60 bine yakın olduğunu aktaran Erdem, elektrikli araçların yaygınlaşmasının ise ülkeden ülkeye değişeceğini kaydetti. (AA)