KOBİ’lerin 12 ayı geçmeyen SGK borçları, teminatsız olarak, daha iyi koşullarda ve uzun sürede yeniden yapılandırılabilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

"İşverenlerin 12 aya kadar ki borçlarını uygun şartlarda taksitlendirerek yapılandırıyoruz.
Uyumlu işverenlerimiz, borçlarını daha uygun koşullarda ve daha uzun vadeye yayılmış bir takvimde, aylık taksitler halinde prim borçlarının ödemelerinin önünü açtık. 500 bin liraya kadar olan SGK prim borçlarında teminat dahi istenmiyor. 500 bin TL'yi aşan bölüm için ise borç miktarının dörtte biri kadarlık kısmı için alınacak teminat, 5 yıla kadar tecil ve taksitlendirme imkanına kavuşacak."

Bakan Selçuk, 100 Günlük Eylem Planı’nın işverenlere ve özellikle KOBİ’lerdeki işverenlere karşı kolaylıklar içerdiğini anımsatarak, bu bağlamda, küçük ve orta ölçekli firmalarımızın işverenlerinin SGK borçlarına karşı da kolaylık getirildiğini ve bundan sonra da yanlarında olacaklarını söyledi.

UYUMLU İŞVEREN DÜZENLEMESİ…


Bakan Selçuk, bu bağlamda, SGK "uyumlu işveren" düzenlemesinin, uygulamaya alındığını belirterek, "12 ayı geçmeyen borçlarda, daha uygun koşullarla, taksitlendirme imkanı tanıyoruz." Dedi.

İYİ NİYETLİ İŞVEREN…


İyi niyetli ve sorumluluklarını yerine getirirken, elinde olmayan, dışsal faktörlerle, primlerini süresinde ödeyememiş, işverenlere kolaylıklar tanıdıklarını vurgulayan

Selçuk, düzenlemeden, mesleki faaliyetinde yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi, müracaat zamanı olarak en az 3 senedir prim ödeyen, başvuru tarihinden geriye doğru 3 seneye dair, aylık prim ve hizmet belgelerini ve, veya beyannamelerini zamanında verdiği halde, iş ancak borcuna karşı iyi niyetli ve buna rağmen son 1 senede borçlarını ödeyememiş olanların yararlanabileceğini kaydetti.