2023 yılında Avrupa Birliği ve sonrasında Türkiye’de ambalaj üretiminde şart koşulacak yüzde 25 PCR uyumlu ambalaj üretimi için harekete geçen Serdar Plastik, kullanılmış ve geri dönüştürülmüş ambalajlardan çıkan hammaddeden (PCR) üretim yapmak için makine parkurunu genişletiyor.
Her yıl düzenli olarak makine yatırımı yaptıklarını ifade eden Serdar Plastik Genel Müdür Yardımcısı Murat Kınacı, 2023 yılı itibarı ile öncelikle Avrupa’da, sonrasında ise Türkiye’de ambalaj üretiminde minimum yüzde 25 PCR, yani kullanılmış ve geri dönüştürülmüş ambalajlardan çıkan hammadde ile ambalaj üretimi yapmanın şart koşulacağını söyledi. Sektörel derneklerin ve ambalaj firmalarının bu alanda ciddi çalışmaları bulunduğunu belirten Kınacı, bu yıl içinde teslim alacağımız yeni makineleri bu doğrultuda çok katmanlı olarak sipariş verdiklerini söyledi. Türkiye pazarında da bu geçişe en uygun parkura sahip plastik şişirme ambalaj firması olarak sektörün bir adım önünde olduklarını aktaran Kınacı,  2020’de 2 milyon Euro’luk makine yatırımı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

YATIRIMLARA 2021’DE DE DEVAM EDECEKLER

Hat ekipmanları ve yan ekipmanlara da ciddi yatırım yaptıklarını dile getiren Kınacı, bu yatırımları aynı hız ile 2021 yılında da sürdüreceklerini belirtti.Bu yıl içerisinde toplam 4 fabrikadan  ikisini büyütme kararı aldıklarını  ifade eden Kınacı, Hatay’daki Inhouse fabrikamızı Mart ayı itibarı ile Antakya OSB’deki 22 bin metrekarelik bir tesise taşıdıklarını kaydetti. Derince, İzmit’teki Inhouse fabrikamızı ise 2021 yılsonu itibarı ile büyütmeyi hedeflediklerini belirten Kınacı, Derince’nin stratejik bir lokasyon olduğunu ve burada büyüyerek hem müşterilerinin ek taleplerini karşılamayı, hem de onlara daha iyi hizmet sağlamayı planladıklarını vurguladı.