Samsun’da faaliyet gösteren Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi, üretim kapasiteni yüzde 15 oranında artırmayı planlıyor.
Ana faaliyet alanlarının elyaflı yatak ürünleri ve dolgu malzemesi üretimi olduğunu belirten, Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi Genel Müdürü Ersin Saka, Almanya’dan Libya’ya kadar birçok ülkeye üretim yaptıklarını söyledi.
Elyaflı ürün üretimi konusunda yatırımlarını her yıl daha da artırdıklarını ifade eden Saka, 450 kişilik çalışanlarıyla birlikte yastık, yorgan, yatak alezi, kapitoneli yatak örtüsü ve otel tipi nevresim takımları ürettiklerini aktardı. Aylık olarak 260 bin adet yastık, 125 bin yorgan, 36 bin adet alez, 28 bin adet yatak örtüsü üretme kapasiteleri olduğunu söyleyen Saka, 2021 yılında sektörde olan talebi karşılayabilmek için kapasitelerini yüzde 15 artıracaklarını belirtti. 

DÜNYA GENELİNE ULAŞMAK İSTİYORLAR

Yurtdışı pazar ağlarını geliştirmek istediklerini de söyleyen Saka, 2020'de güzel bir ivme kazandıklarını ve koleksiyonlarını yeni ürünlerle genişlettiklerini ifade etti. İç pazarla sınırlı kalmayıp dünya geneline ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Saka, bunun için yurtdışı pazar ağlarını genişletmek istediklerini belirtti. 
Kapasite ve teknolojiye yönelik yatırımları yılın ilk çeyreğinde hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Saka, teknolojinin öneminin her geçen gün arttığını ve bu nedenle de teknolojiyi yakından takip ederek üretim tesislerine entegre ettiklerini aktardı. 
Ev tekstiline dair her yeniliği dikkatle takip ettiklerini dile getiren Ersin Saka, firma olarak bu gelişmelerin odağında kalmaya çalıştıklarını söyledi.