SAKARYA (AA) - Tavuk eti üreticisi olan Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ, ihracat için pusulasınıı Çin pazarına doğru çevirdi.

Firmanın kurucusu ve onursal başkanıolan  Haşim Gürdamar, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, geçen sene üretimini gerçekleştirdikleri 340 bin ton tavuk etinin yüzde 10'unu ihraç ettiklerini belirtti.

İhracat pazarlarının Suudi Arabistan, Katar, Gürcistan, Türk cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri olduğunu aktaran Gürdamar, hedeflerinde Çin'in bulunduğunu söyledi.

Çin'de tavuğun hiçbir yerinin çöpe gitmediğine vurfu yapan Gürdamar, "Tavuk ayakları Hong Kong üzerinden Çin'e gidiyor. En çok nüfusun yaşadığı, tüketimin olduğu yer Çin. Oraya ihracat yapabilirsek bir hamle yapabiliriz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tavuk eti üretiminin geçen sene, bir önceki seneye nazaranyüzde 1 oranında artış gösterdiğini, Şenpiliç'in üretim artışının ise yüzde 10 seviyesinde olduğunua dikkat çeken Gürdamar, firmanın, yüzde 18 seviyesinde bulunan sektör payını artırmak için çaba harcadığını dile getirdi.

Firmalarında 4 bin kişinin görev aldığını, Sakarya'da 2 fabrikaları bulunduğunu, Adana Ceyhan'daki yan fabrikalarının da yeni açıldığını vurgulayan Gürdamar, "Orada kuluçkahane yapma planımız var. Osmaniye Kadirli'deki kapasitemizi iki katına çıkarmak için de hazırlıklarımız var. Saatte 15 binlik kesim kapasitemizi 30 bine çıkarmak istiyoruz." şeklinde konuştu.