DÜZCE (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı olan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Temmuz ayında Düzce'de gerçekleşen sel felaketinden etkilenen KOBİ'lere destek kredisi verilmesine ilişkin olarak, enn geç gelecek hafta işletmelerin,gerekli kredileri kullanmaya başlayabileceklerini söyledi

KOSGEB Başkanı olan Uzkurt, Düzce'de geçen ay gereçkleşen sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerden Akçakoca ilçesini ziyaret etti.

Uzkurt, Akçakoca Kaymakamlığında, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant ile ilgili kurum amirleriylebir araya geldi.

Yapılan toplantıdan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Uzkurt, selden zarar gören işletmelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KOSGEB olarak 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği müjdeledi.

Uzkurt, kredi kullandırım aşamasının tamamlandığını hatırlatarak, zarar gören firmaların kredi kullanablieceklerini bildirdi.