Aydın’da bulunan 17 bin metrekarelik fabrikasında mutfak, banyo ve kapı üretiminin yanı sıra inşaat ve yapı dekorasyon uygulamaları da gerçekleştiren ORGE, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Türkiye genelindeki ilk Ar-Ge merkezini hizmete açtı. 

ORGE Ar-Ge Merkezi hakkında konuşan Geçgel, “Yeni Ar-Ge merkezimiz ile mutfak, banyo ve kapı üretimlerini markalaştıran, uluslararası alanda faaliyet gösteren, yurt içi pazarda söz sahibi ulusal bir marka olmak arzusundayız.” dedi.

Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili konuşan Geçgel, “Ar-Ge merkezimiz T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan Türkiye genelinde 909’uncu, mobilya sektöründe 12’inci, mutfak, banyo ve kapı üretimi yapan ilk resmi firmadır. Çalışmalarını yürüttüğümüz 3 farklı Ar-Ge projemiz mevcut olup, üniversite sektör iş birliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümünden danışman hocalarımız ile TÜBİTAK-TEYDEB projeleri oluşturmak için kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir.” şeklinde konuştu.

“AMAÇ, SEKTÖRE VE FİRMAYA KAZANIMLAR SAĞLAMAK”

ORGE Ar-Ge Merkezi’nde araştırmacı, teknisyen ve destek personelleri ile tam ve yarı zamanlı olarak 22 çalışanın görev aldığını dile getiren Geçgel şunları söyledi, “Müşteri ihtiyaç ve talep geri bildirimlerinden veya üretim kaynaklı sorunları uzman kadrosuyla analiz, test ve değerlendirmeler sonucunda inceleyen ve sonuç doğrultusunda iyileştirme yapan birimimiz, yenilikçi fikirler ile de sektöre ve firmaya kazanımlar sağlamayı amaçlamaktadır.”    

Geçgel ayrıca, Ar-Ge merkezi çalışanlarından oluşturulacak Tasarım Grubu, Teknoloji Grubu ve İnovasyon Grubu’nun ORGE için çeşitli çalışmalar yürüteceğini ve her yıl sonunda model veya ürün yelpazesine yenilikler getirmesinin hedeflendiğini ifade etti.