İtalya’dan gelen fuar erteleme haberlerinin ardından tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü bu kez Türkiye’de bir fuarın ertelenmesine neden oldu.

Boya ve hammaddeleri sektörünün önde gelen fuarlarından olan ve daha önce 19-21 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyurulan Paintistanbul & Turkcoat 2020 Fuarı’nın, virüs salgını nedeniyle 25-27 Haziran 2020 tarihlerine ertelendiğini bildirildi.

Fuarın yapılacağı yerde ise bir değişiklik olmadığı belirtildi.

“ÖNCELİĞİMİZ, FUARA KATILACAKLARIN SAĞLIĞIDIR”

Fuarı düzenleyen Artkim Fuarcılık ve Boya Sanayicileri Derneği’nin (BOSAD) konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verildi: “Coronavirus olarak bilinen, COVID 2019 virüsünün son haftalarda yeni ülkelere yayılması, bu yüzden yetkili mercilerin ve birçok firmanın kurumsal seviyede getirmiş olduğu seyahat yasaklarının, fuarın potansiyel katılımında ve etkileşiminde ciddi soruna yol açacağı tespit edilmiştir. Bu salgının, fuar katılımcıları, çalışanları ve ziyaretçileri açısından da ciddi bir sağlık riski oluşturacağından endişe edilmektedir. Katılımcı ve ziyaretçi firmaların yetkilileri, fuarın tarihinin revize edilmesi konusunda sözlü ve yazılı olarak bildirimlerde bulunmuşlardır. Biz de konuyla ilgili benzer endişelere sahip olmamızdan ve katılımcı firmaların, ziyaretçilerin ve fuarda yer alacak tüm kişilerin sağlığını, en önemli önceliğimiz olarak ele almamızdan ötürü fuarı erteleme kararı almış bulunuyoruz.” denildi.