Sivas Valiliği himayesinde, İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesinin ortaklığında kurulan Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'ne (SİVTAŞ) ait yem ve süt işleme tesisinin inşaat çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan fabrikanın kentte tarım ve hayvancılık sektörünün lokomotifi olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl temelleri atılan fabrikanın Sivas çiftçisinin gelirini artırmanın yanı sıra sektörde yaşanan sorunları gidermeyi ve topyekun kırsal kalkınma sağlamayı amaçlıyor.

"YAKINDA HİZMETE VERMEYE BAŞLAYACAK"

Tesiste, beraberindeki heyet ve SİVTAŞ Genel Müdürü Hakan Bozbıyık ile birlikte incelemelerde bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, yakın zamanda hizmete açılacak tesis ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bir yıl önce tam da bugün temelini attığımız tesisimiz, Sivas'a hayırlı olsun. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin kişi çalışırken salgına rağmen bu sayı 9 bine ulaştı. Gelişen ve büyüyen sanayi bölgemize SİVTAŞ da ayrı bir değer katıyor."

"ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇACAK, ALTYAPIYA KATKI SAĞLAYACAK"

Sivas'ta 2020'yi "üretim ve istihdam yılı" ilan ettiklerini dile getiren Vali Ayhan, birçok yatırımcıya yer tahsisi yaptıklarını, Cumhuriyet’in 100. yılına doğru '100 üretim ve istihdam kapısı' hedefiyle Sivas'ın daha fazla üreten, daha fazla istihdam yapan bir il olacağını söyledi. 

Vali Ayhan, SİVTAŞ gibi tesislerin özel sektörün önünü açacağını ve altyapısına katkı sağlayacağını ifade ederek tarım sektörünün lokomotifi olacağını, çiftçiye cesaret vereceğini ve güvenli liman görevi üstleneceğini sözlerine ekledi. (AA)