Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Brezilya Savunma ve Havacılık Sanal Ticaret Heyeti programına katıldı. Burada konuşan Gülle, Türkiye'nin savunma ve havacılık alanındaki başarılarının önümüzdeki dönemde ihracata da yansıyacağını söyledi. 
Sektördeki başarıların küresel alanda gündem oluşturduğunu belirten Gülle, Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründe ulaştığı noktanın küresel medya kuruluşlarının gündemlerinden düşmediğini vurguladı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarının Türkiye’nin gücüne güç katarak jeopolitik anlamda oyun kurucu rolünü güçlendirdiğine dikkat çeken Gülle, TÜBİTAK-SAGE'nin genç mühendis ve teknisyenlerince geliştirilen, Türkiye'nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan'ın testlerini başarıyla tamamlamasının ve Türkiye’yi bu teknolojiye sahip sayılı ülkelerden biri haline getirmesinin gurur verici olduğunu ifade etti. 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALDI

Türkiye'nin ilk muharip insansız deniz aracı ULAQ, çatışmaların formatını değiştiren İHA ve SİHA'lar, yerli helikopter ATAK gibi birçok ürünle hem ordunun kabiliyetinin arttığınıı hem dışa bağımlılığın azaldığını kaydeden Gülle,  2035'te ihracat artışının en yüksek olacağı sektörün yüzde 425 artış bekledikleri savunma ve havacılık sanayisi olacağını vurguladı. (AA)