Teknopark Genel Müdürü Bilal Topçu, SANLAB'in sektöre, bölgeye ve girişimcilere önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

AR-GE MERKEZİ YATIRIMI KONUŞULDU

Yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Teknopark İstanbul’un üst yönetimi, Türkiye’nin öncü teknoloji üreticilerinden olan SANLAB’ı ziyaret etti.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Duran, SANLAB’ın ürün ve teknolojilerini inceledi, SANLAB Kurucusu Salih Kükrek ve yetkililerden bilgiler aldı.

Firmanın geliştirdiği teknolojilerin, yerli ve milli projelere olan katkılarının anlatıldığı ziyaret kapsamında, SANLAB’ın Teknopark İstanbul bünyesinde kurulan uluslararası kuluçka merkezine sunabileceği faydalara değinildi ve yine aynı yerde kurmayı planladığı Ar-Ge merkezi yatırımı ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAYACAK

Ziyarette ayrıca, firma tarafından geliştirilip millileştirilen ve ihracat lisansına tabi "6 Eksenli Hareket Platform"un yeni versiyonlarının Teknopark İstanbul bünyesinde geliştirilmesi görüşüldü.

Türkiye’de bir ilk olan gerçek zamanlı test sistemleri teknolojisi, savunma sanayiinde sürdürülebilirliğin ve geniş yelpazede teknolojik ürünlerin geliştirilmesine önayak olacak.

"HEYECANIMIZA ORTAK OLDULAR, BİZİ CESARETLENDİRDİLER"

Ziyaret ile ilgili konuşan Kükrek, "Teknopark İstanbul, kuruluş amacı ve bugün kat ettiği yolla birlikte, ülkemizin en önemli teknoloji parklarından birisi konumunda. Ülkemizin ve sektörlerin gelişimi için son derece önemli katkıları olan teknoparkımızın Genel Müdürü Bilal Topçu ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Duran’ın firmamızı ziyaret etmesinden dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyduk. Konuklarımıza; firmamızın çalışmaları, savunma, havacılık, otomotiv, eğitim ve robotik gibi sektörler için geliştirdiğimiz teknolojilerimizi tanıttık. Çalışmaları devam eden projelerimiz hakkında bilgi verdik." dedi.

Türkiye'yi robot teknolojilerinde daha iyi yerlere taşıyacak proje ve yatırımlarını anlattıklarını ifade eden Kükrek, "Sayın Topçu ve Duran, projelerimizi gururla karşıladılar ve heyecanımıza ortak oldular, gittiğimiz yolda bizi daha da cesaretlendirdiler." şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERE DİJİTAL DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERECEĞİZ"

Ziyaretin, Türkiye’nin milli ve yerli projeleri açısından oldukça önemli bir görüşme olduğunu kaydeden Kükrek, görüşmenin savunma sanayiden otomotive pek çok sektörde ve alanda yerli ve milli projeye pozitif etkilerinin olacağına inandıklarını söyledi.

Ar-Ge merkezi kurma planları ile mevcut kuluçka merkezlerinin vereceği katkıları da konuştuklarını aktaran Kükrek, Teknopark bünyesinde BİLSEM ve meslek liseleri başta olmak üzere öğrenci ve öğretmenlere yönelik teknoloji girişimciliği ve dijital dönüşüm eğitimleri de gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Teknopark Genel Müdürü Bilal Topçu ise, Teknopark İstanbul'un konumu ve öneminden bahsederek SANLAB firmasının sektöre, bölgeye ve girişimcilere önemli katkılarda bulunacağını değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.