T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 27.03.2018 tarihinde Ar-Ge merkezi unvanı alan Çolakoğlu Makina’nın Ar-Ge Merkezi Koordinatörü Mustafa Yeşilyurt, firmanın Ar-Ge çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Eğitim, araştırma-geliştirme, sürekli iyileştirme ile alanında ihtiyaçları karşılayabilecek etkin ürünler ortaya koyarak tercih edilen öncü bir marka olma vizyonunu benimsediklerini dile getiren Yeşilyurt, “Kendisini sürekli iyileştiren, maksimum müşteri memnuniyetini hedef edinmiş, analiz, sentez ve yorum yapabilen personel yapılanması misyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Çolakoğlu Makina’nın, Ar-Ge merkezi ile başta Türkiye’de madencilik sektörüne yönelik yenilikçi ve teknolojik projeler geliştirme amacında olduğunu kaydeden Yeşilyurt, Ar-Ge ile ilgili hedeflerini şöyle açıkladı: “Firmamız, ‘bölgenin ilk Ar-Ge merkezi’ olarak Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdiği ürünleri ihraç etmek, ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlamak, katma değeri yüksek ve alanında yenilikçi ürünler ortaya koymak hedefindedir.”

MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇLARINA ETKİN ÇÖZÜMLER

Ar-Ge merkezi unvanı ile mühendislik yaklaşımlar ve analizler doğrultusunda, Türkiye’de madencilik sektöründeki ihtiyaçları ve talepleri bilimsel bir temelde daha etkin şekilde karşılama imkanlarının güçlendiğinin altını çizen Yeşilyurt, “Bu sayede akademisyenler ile iş birliklerimiz daha da güçlendi, her projeyi alanında uzman akademisyenlerle yürütme olanağı sağladık.” diye konuştu.

Ar-Ge merkezi oluşumu ile birlikte sektörde firmalarına duyulan güvenin daha da arttığını ifade eden Yeşilyurt, söz konusu oluşumun firmalarına artı değer kazandırdığını ve kazandırmaya devam ettiğini söyledi.

Kuruluşunun ilk yıllarında çay fabrikalarının proses ekipmanları imalatı ve vinç imalatı olarak iki dalda faaliyet gösteren Çolakoğlu Makina, madencilik sektörü ve daha birçok endüstriyel sahada kullanılabilecek özel proses ekipmanları için tüm mekanik tasarım, malzeme temini, imalat ve test işlerini gerçekleştirmektedir.