Ramazan ayında e-ticaret sektöründe hareketlenme yaşanacağını söyleyen TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, pandemi kısıtlamalarının etkisi ile birlikte satış hacminde yüzde 20’lik artış beklediklerini açıkladı.

Restoranların kapalı olması gıda kategorisindeki yoğunluğu artıracaktır diyen Çiğdemli, “Paket servis hizmeti veren yerler ve gıda pazar yerleri moto kurye istihdamına şimdiden ek yapmaya başladılar.” dedi.

YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Ayrıca mevsim değişiminden dolayı tekstil, moda kategorisinde de bu aydan itibaren bir yoğunluk beklediklerini söyleyen Çiğdemli, sözlerine şöyle devam etti:

“Turizm sezonunun yaklaşması bu aydan itibaren online otel ve tatil köyü randevularına da yansıyacaktır. Bu arada siteler Ramazan ayına özel kampanya ve indirim fırsat paketleri hazırlamaya başladı.

Yoğunlukta sıkıntı yaşanmaması için altyapı yatırımları da hızlanmaya başladı diyebiliriz.” dedi.

Çiğdemli, Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar nedeniyle evde fazla vakit geçirilecek olmasından dolayı elektronik kategorisi satış hacminde de total bir artış beklendiğini sözlerine ekledi.