İSTANBUL (AA) –  KOBİ Değer Kredisi-2 paketine ilişkin, "Finansmanda ve teşvikte fırsatlar en üst düzeye çıktı.” diyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Üretim vitesini KOBİ’ler bunu kullanarak yükseltecektir. Önümüzdeki dönemde tüm bu adımların olumlu yansımalarını net şekilde hissedeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan KOBİ’lere yönelik 25 milyar liralık Hazine garantili KOBİ Değer Kredisi-2 paketine ilişkin Avdagiç,  açıklamada bulundu. Şekip Avdagiç, finansmanda ve teşvikte fırsatların en üst düzeye çıktığını belirtti.

Avdagiç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak liderliğindeki ekonomi yönetiminin piyasaları büyük bir hassasiyetle takip ettiğini ve proaktif önlemlerle iş dünyasının önünü açtığını aktardı.
"Ekonomimiz her gün birbiri ardına yapılan doğru müdahaleler sayesinde daha da güç kazanıyor. 80 bini aşkın firma birinci KOBİ Değer Kredisi’nden yararlandı.  KOBİ Değer Kredisi-2 ile Şimdi 25 milyarlık yeni bir finansman penceresi daha açılıyor.

 Yine bu kredide de Hazine kefaleti söz konusu. 6 ay geri ödemesiz şekilde, 36 aylık bir vade çerçevesinde, KOBİ’lerimiz düşük faiz oranlarıyla bu imkândan yararlanabilecek.

“Özellikle yatırımlarını tamamlamak, stoklarını yerine koymak, işlerini büyütmek isteyen KOBİ’lerimiz için firma başına 1,5 milyon TL’ye varan finansman olanağı çok güçlü bir destek"  Geçen hafta biliyorsunuz istihdamda da hükümetimiz çok önemli teşvikler açıkladı. İşlerimizde tüm bunları bir araya getirerek vites büyütmenin tam vakti diyoruz. KOBİ’lerimize hayırlı olsun.”

Avdagiç başta konut ve ihtiyaç kredilerinde olmak üzere, kamu bankaları öncülüğünde faizlerin düşürülmesi ve vadelerin uzamasının da iç talebi artıracağını bildirdi.