İSTANBUL (AA) – Securitas, müşteri memnuniyetini de ön planda tutarak otelcilik sektörüne yönelik geliştirilen güvenlik uygulamalarına yenilerini ekledi.
Securitas'tan yapılan açıklamaya göre, otel misafirleri, son dönemde yaşanan güvenlik hassasiyetleri dolayısıyla konfor ve "güvenli otel sertifikası" arayışını artırdı. Otel seçimlerinde söz konusu sertifika, belirleyici faktör haline gelirken, bu kapsamda Securitas yetkilileri de oteller için uyguladıkları birtakım özel uygulamalarını açıkladı.
Buna göre Securitas, güvenli otel sertifikası verirken "araç altı aramalarında arama cihazı ve görüntüleme sistemlerinin etkin kullanımı", “otel sınırlarına gelen araçların fiziki ve elektronik kontrole tabi tutulması", "misafir giriş noktalarında kapı dedektörü, X-ray, bomba iz dedektörlerinin bulundurulması","Araç Plaka Okuma Sistemleri'nin kullanılması", gibi noktalara dikkat çekiyor. Securitas,  Otellerin öncelikli riskleri arasında yer alan hırsızlık vakalarına karşı da teknoloji destekli birçok tedbir geliştiriyor. Bu tedbirleri, otelcilik sektörüne sunduğu çözümlerin standart güvenlik uygulamaları içinde sunuyor. Bunların yanı sıra, bir giriş-çıkış otomasyonu tarafından tüm otel kullanıcılarının hareketliliği kontrol edilirken, misafir odalarına geçişler enkoder sistemiyle kısıtlanıyor.Securitas, hizmet personelinin anahtar kullanımını da elektronik olarak takip eden çözümleri kullanıcılarına sunuyor.Her an Otel güvenlik yöneticilerinin de erişebildiği internet tabanlı iş yönetim platformu sayesinde ilave tedbirler anında alınabiliyor, otelde yaşanan vakalar da anlık olarak izlenebiliyor.

ÖZEL İTFAİYE HİZMETLERİ İLE OTELLER GÜVENDE

Securitas, oteller için itfaiye hizmetleri çözümü de sunuyor. Otelcilik sektörünün önde gelen firmaları, bina ve tesislerin güvenlik hizmetlerine ek olarak itfaiye hizmeti aldıklarında riskleri en doğru şekilde minimize ediyor ve ciddi tasarruf elde ediyor.Güvenlik elemanları, Özel eğitimlerden geçirilerek aynı zamanda itfaiye yardımcı elemanı olarak görev alabiliyor böylece hem özel itfaiye hizmetlerinde tasarruflar sağlanıyor hem de müşterilerin konforlu bir deneyim elde etmesi garanti altına alınıyor.